Casper Hagemann

Casper | 2020 euro ophalen voor Beat Batten

Mijn naam is Casper Hagemann, ben tijdens de Vierdaagse 22 jaar oud en hoop hem dit jaar voor de 10e keer uit te lopen.

Ter ere van dit jubileum wil ik mijn deelname graag koppelen aan een goed doel. Toen ik tijdens de vorige Vierdaagse editie werd benaderd om voor Beat Batten te lopen, wilde ik graag mijn steentje bijdragen voor dit goede doel.

De stichting Beat Batten zet zich in voor onderzoek naar deze ziekte.

Als een kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren en onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar.

Voor Batten is nog geen genezing mogelijk, Batten is dus altijd dodelijk. Ook zijn er geen behandelingen die de ziekte vertragen. Batten is zo ongelofelijk zeldzaam dat het moeilijk is om onderzoek te doen. Daarom is er Stichting Beat Batten

Zelf wist ik voorheen niet eens dat kinderen alzheimer kunnen krijgen. Ik wist überhaupt niet van het bestaan van deze ziekte. Al deze factoren bij elkaar vind ik zo heftig dat ik mij heel graag in wil zetten voor deze stichting. Ik hoop dat jullie mij willen sponsoren in de weg naar meer onderzoek en uiteindelijk mogelijkheden tot genezing.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

10
17/02/2020
20:29

Anonymous

View all

Stichting Beat Batten! is founded in 2007 and is the main charity in the Netherlands that raises money for Batten research.