Herman Huinink

Deventer Buddy Challenge 2020 | Herman Huinink

Zondag 13 september: Deventer Buddychallenge 2020, Samen sterk voor Beat Batten

Dit jaar komen we met een speciale corona proof editie van de Deventer Buddy Challenge op het Deventer Stadsstrand, zodat we toch geld kunnen inzamelen en samen zorgen voor meer naamsbekendheid voor de ziekte van Batten.

Sporten, bewegen, actief bezig zijn. Voor de meesten van ons een vanzelfsprekendheid. Voor velen ons “alles en niets anders”. We denken er niet (meer) bij na. 
Zeker in deze corona tijd is het heerlijk om even alles om je heen te vergeten en alleen met je lichaam en anderen bezig te zijn. Ons weer kunnen opladen voor het dagelijkse leven.

Maar voor een hele grote groep kinderen is dit nooit het geval. Zij zullen nooit sporten. Nooit afzien na een mooie training. Nooit samen applaudiseren na een gezamenlijke inspanning.
Hun enige inspanning is het vechten tegen deze vreselijke ziekte. Wetende dat de strijd vroeg of laat verloren is en er geen beloning aan het einde is.

Dus als wij straks met 100en onze EMOM gaan doen, onze push ups, onze Supermans, onze squats of onze burpees, sta dan eens stil (tijdens onze rustpauzes) bij onze geliefden die  dit vreselijke lot moeten dragen.
Zodat wij na een uur beoefenen van onze geliefde hobby kapot, afgepeigerd het eindsignaal horen. Maar vooral dankbaar zijn voor wat wij nog kunnen en mogen. En trots zijn dat we anderen met onze sport kunnen helpen!
 

Uitleg van de dag

We gaan dit jaar allemaal tegelijk een uur lang sporten: De workout heet een EMOM en dat betekent every minute on the minute: Iedere minuut doe je 1 of meerdere oefeningen een aantal hh en de rest van die minuut ben je vrij, dit doe je in totaal 60 minuten lang. We sporten allemaal op minimaal 1,5 m afstand, zo kun je veilig sporten en elkaar nog steeds aanmoedigen.

Het leuke van deze workout is, dat je hem zelf kunt samenstellen. Zodat echt iedereen mee kan doen, van jong tot oud en van sportief tot minder sportief. Want we willen dit natuurlijk samen doen.

Tanja van Trainingsstudio FRIS gaat een aantal voorbeel workouts geven voor de hele fanatieke sporters maar ook voor de fun sporters.  Ook geeft zij een voorbeeld voor degene die nooit Bootcamplessen of krachttrainingen volgen, maar bijvoorbeeld Xcore doen of een andere groepsles. Want ook jij kan meedoen op een creatieve manier.

Iedereen die meedoet stuurt een foto en motivatie waarom je meedoet naar info@beatbatten.nl en dan krijg je van ons een actiepagina zodat je je familie en vrienden op de hoogte kan brengen van wat jij gaat doen. Zij kunnen dan als ze willen jou en het goede doel financieel steunen.

Iedereen die meedoet met deze bijzondere workout krijgt een gaaf tshirt als aandenken en natuurlijk enorme waardering van iedereen. 

Meedoen is gratis, met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte van Batten. Want wij kunnen echt het verschil maken als we dit met zijn allen doen.

Geef je snel op via tanjahogenberg@gmail.com of schrijf je gratis in, in de agenda van F.R.I.S. via deze link maak je een gratis account https://app.wodapp.nl/account?id=2627. Je kan dan ook 2 gratis lessen volgen en meedoen aan de oefen trainingen voor 13 september.

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

20
04/08/2020
23:08

Anonymous

View all

Stichting Beat Batten! is founded in 2007 and is the main charity in the Netherlands that raises money for Batten research.