Kirsten Vogd

Kirsten Vogd | Ik loop de IJsselloop voor Beat Batten

Mijn Motivatie

Ergens dit jaar loop ik 10 kilometer tijdens de IJsselloop (die vanwege het Coronavirus van 19 april is verplaatst naar een nog nader te bepalen datum). Dat is vooral mentaal een behoorlijke uitdaging. Want hardlopen is voor mij één van de middelen om te herstellen van een zware depressie. Iedere keer als ik naar de atletiekbaan ga of door het mooie Deventer een duurloop doe, ben ik dankbaar dat ik fysiek in staat ben om letterlijk die stap te zetten. Heel graag wil ik mijn eigen mentale strijd op een positieve manier inzetten voor kinderen die enorm veel pech hebben.

De ziekte van Batten

Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren en onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. 

Voor Batten is nog geen genezing mogelijk, Batten is dus altijd dodelijk. Ook zijn er geen behandelingen die de ziekte vertragen. Batten is zo ongelofelijk zeldzaam dat het moeilijk is om onderzoek te doen

 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

5
06/03/2020
15:16

Jeroen Jansen

View all

Stichting Beat Batten! is founded in 2007 and is the main charity in the Netherlands that raises money for Batten research.