Buddy Obstacle Run 2022 | Zorgkwekerij Bloei

Zorgkwekerij Bloei
van totaal € 3.500 (106%)

Wie zijn wij?  

Zorgkwekerij Bloei in Pijnacker biedt passende en kleurrijke dagbesteding aan mensen met een (verstandelijke) beperking en aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uitgangspunt is dat de hulpkwekers (zo noemen wij onze deelnemers) ervaren dat ze tijdens hun dagbesteding een echte baan hebben. Dat doet Bloei vanuit de gedachte 'wij zijn er niet om ergens in te passen, wel om er bovenuit te groeien'. De werkzaamheden zijn heel divers en sluiten aan op de individuele mogelijkheden van de hulpkwekers. Deze unieke dagbestedingsplek is gevestigd in een plantenkwekerij. Naast deze groene werkzaamheden kunnen hulpkwekers ook creatief aan de slag in het Atelier, klanten helpen in de winkel het Land van Bloei, werkzaamheden voor lokale ondernemers uitvoeren, de houtafdeling, de moestuin en nog veel meer.    

Onze hulpkwekers  zijn:

  • Mensen met een verstandelijk beperking of psychische aandoening 
  • Mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt  
  • Leerlingen uit het speciaal onderwijs of stage- of leerplekken     

Waarom doen wij mee met de buddyrun?   

Wat ontzettend fijn dat wij met alle hulpkwekers en buddy's mogen deelnemen aan de buddyrun in Zutphen.  Met z’n allen rennen wij voor het goede doel de ziekte van Batten. Om hier een mooi bedrag voor op te halen gaan wij allemaal ons best doen om zoveel mogelijk geld op te halen.   Wij vragen zoveel mogelijk vrienden, familie, kennissen en mensen uit je buurt of ze jou willen sponsoren tijdens deze Buddyrun. Hiermee hopen wij dat Zorgkwekerij Bloei een bijdrage kan leveren aan het goede doel voor de ziekte van Batten.  

Batten

Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren en onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. Voor Batten is nog geen genezing mogelijk, Batten is dus altijd dodelijk. Ook zijn er geen behandelingen die de ziekte vertragen. Batten is zo ongelofelijk zeldzaam dat het moeilijk is om onderzoek te doen. Daarom is er Stichting Beat Batten

Bekijk alle
€ 15 29-06-2022 | 23:10
€ 25 27-06-2022 | 18:52
€ 15 27-06-2022 | 10:07
€ 25 25-06-2022 | 22:12
€ 25 25-06-2022 | 20:13