Battling Against Batten

More information

Wij zijn Jes Events! een organisatie met als doel om iedereen te voorzien van een leven waarin zij hun dromen kunnen naleven. Veel mensen kunnen niet iedere dag besteden zoals zij zouden willen, doordat ze beperkt zijn door ziekte, leefomstandigheden of andere oorzaak. Zo zijn er veel kinderen die niet zomaar kunnen sporten vanwege een ziekte of een beperking. Ook al hebben ze hier wel recht op. Als Jes Events! komen wij op voor deze mensen, zodat ook zij hun dromen uit kunnen laten komen en ook zij kunnen sporten, koken, shoppen, auto rijden en alles wat ze willen.

Om dit te realiseren organiseren wij evenementen. Met deze evenementen proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen voor verschillende stichtingen en goede doelen. Zo kan er onderzoek gedaan worden naar bepaalde ziektes en komt er geld beschikbaar om mensen te helpen die het zelf niet meer kunnen.

In samenwerking met Stichting Beat Batten organiseren wij een de Batten Obstacle on Tour. Hiermee halen wij geld op voor deze stichting, zodat zij onderzoek kunnen financieren naar de zeldzame ziekte van Batten. Batten is een stofwisselingsziekte die overwegend voorkomt bij kinderen. Kinderen met deze ziekte worden slechts tussen de 15 en 25 jaar oud. Bij deze ziekte krijgen de kinderen vanaf ongeveer het 5de levensjaar last van klachten als blindheid, motorische achterstand, epilepsie aanvallen, cognitieve achteruitgang en communicatie en geheugen problemen. Deze kinderen krijgen dus niet echt de kans om echt kind te zijn. Ze kunnen niet net als hun leeftijdsgenoten op voetbal gaan of samen afspreken.

Vandaar dat wij de Batten Obstacle on Tour organiseren. Hierbij willen wij een obstacle parcours uitzetten op middelbare scholen om zo kinderen bewust te maken van de ziekte Batten. Deze gymles dient als voorlichting op het event. Vanwege coronamaatregelen hebben wij ervoor gekozen om de klassen op een zelf te bepalen manier geld in te laten zamelen. De klas die het meeste geld heeft ingezameld wint een prijs. Onze slogan is ‘’Battling Against Batten’’. Deze slogan geeft aan dat we met z’n allen strijden tegen de ziekte van Batten en geld ophalen om onderzoek te financieren.

Via deze inzamelingspagina kan geld worden ingezameld. Dus waar wacht je nog op! Maak jouw eigen actiepagina aan en help mee om deze kinderen een mooie toekomst zonder kinderdementie te bieden. The obstacle is the way!

Stichting Beat Batten! is founded in 2007 and is the main charity in the Netherlands that raises money for Batten research.