Sponsorloop van het Griftland College

Elk jaar zetten de brugklassen zich in voor een goed doel en doen wij ons best voor een ander.

Zoals elk jaar wordt een doel aangedragen door 1 van de docenten van het Griftland College en dit jaar heeft Mandy Struis, docent Lichamelijke Opvoeding, Stichting Beat Batten aangedragen. Zij is vrienden met 1 van de kinderen die de ziekte van Batten heeft. Ook zij heeft de vurige wens dat hij niet dood gaat aan de verschrikkelijke ziekte van Batten. Er is nog geen medicijn. Laten we dit samen stoppen voor hem en alle andere kinderen met Batten. Alle beetjes helpen. Help je mee?

Op 1 juni vind op het Griftland College de sponsorloop van de brugklas plaats op het sportveld van onze school!
Wij zullen zoveel mogelijk rondjes rennen en proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Beat Batten.

Wat is Batten?

Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren en onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. Voor Batten is nog geen genezing mogelijk, Batten is dus altijd dodelijk. Ook zijn er geen behandelingen die de ziekte vertragen. Batten is zo ongelofelijk zeldzaam dat het moeilijk is om onderzoek te doen. Daarom is er Stichting Beat Batten

437,85
09/07/2021
20:23
Bekijk alle

Stichting Beat Batten! is opgericht in 2007 en is het voornaamste goede doel in Nederland dat geld ophaalt en steunt voor onderzoek naar Batten. Daarnaast zet de stichting zich via partners in voor voorlichting richting medici, onderzoekers en familie.