Ouders van Batten patiënten collecteren digitaal: Addy Rouwenhorst, vader van Rocco

Normal ebcfc0362d7b7c74ef13c1510f695d703d22f355
07-06-2020 | 12:04

Tijdens de collecteweek stellen wij jullie graag voor aan een aantal van onze collectanten.

Niemand kan beter onder woorden brengen waarom deze collecte zo belangrijk is als de ouders van kinderen met Batten. Addy Rouwenhorst is de vader van Rocco, het gezicht van deze campagne.

Rocco is 11 jaar en gek op voetballen. Toen hij 8 was kon hij de bal steeds slechter zien. Nadat een bril niet genoeg bleek te zijn, werd de diagnose Batten gesteld.

Dat betekent: blind worden, epileptische aanvallen, verlies van spierkracht en kinderdementie. Inmiddels is Rocco bijna blind. Nu voetbalt hij in het blindenvoetbalteam van Only Friends.

Addy maakt zich grote zorgen over de toekomst van Rocco. Hoe lang kan hij nog voetballen, tot zijn spierkracht wegvalt? Wanneer komen de epileptische aanvallen?

Alle hoop is gevestigd  op een medicijn die de ziekte kan remmen. Voor dit geld is veel onderzoek nodig.

Daarom heeft Addy Rouwenhorst een digitale collectebus aangemaakt:

Ik collecteer omdat Corona de evenementen en acties misschien heeft stilgelegd, maar mij niet! Dus dit jaar geen obstacle run door mij & mijn zoon Rocco voor hem en alle andere Batten kindjes, maar: ik ga virtueel de deuren langs met mijn digitale collectebus. En daar hoop ik een heleboel klein en groot geld in te mogen ontvangen want onderzoek naar een medicijn moet door blijven gaan!

Wil jij Rocco en de andere kinderen met de ziekte van Batten steunen? Maak dan jouw eigen digitale collectebus aan of draag jouw steentje bij door een donatie aan de collectebus van Addy.