Terugblik op digitale collecteweek 2020 en start van collecteweek 2021

06-06-2021 | 10:05

 

Woensdag 9 juni is het International Batten Disease Awareness Day. In de hele wereld vragen organisaties zoals Stichting Beat Batten aandacht voor deze vreselijke ziekte.

Wij, Stichting Beat Batten, willen deze hele week de aandacht vragen voor onze jaarlijkse digitale collecteweek. 132 betrokken collectanten zetten zich in voor de stichting door digitaal geld in te zamelen dat wij zullen gebruiken om onderzoek te financieren.

In 2020 hebben we voor het eerst digitaal gecollecteerd. Het was een onverwacht succes: 60 collectanten hebben ruim 38 duizend euro ingezameld voor noodzakelijk en veelbelovend onderzoek. Voor alle patiënten hopen we dit jaar op een nog beter resultaat!

De terugblik is ook verdrietig. We weten dat de ziekte van Batten dodelijk is. En toch blijft het confronterend dat jaarlijks Batten patiënten overlijden, zoals wij afgelopen jaar ook moesten vernemen over het overlijden van Hiba (21) en Warner (20). Wij collecteren voor alle Batten patiënten en hun gezinnen en hopen daarmee te bereiken dat Batten patiënten niet meer komen te overlijden. Het  benadrukt nog maar eens hoe belangrijk het is om deze vreselijke ziekte snel te stoppen.

Vandaag start de digitale collecteweek voor Beat Batten. Je kunt ons steunen door je eigen collectebus aan te maken en donateurs te vragen om in jouw collectebus te schenken!

Wil jij ons helpen van deze digitale collecteweek een succes te maken? Maak dan hier jouw eigen digitale collectebus aan!

Hartelijk dank namens alle Batten kinderen en hun families.