Henk en Dianne van den Noort

The A- Team - Samen Sterk voor Beat Batten

Henk en Dianne

Wij doen mee, omdat we zelf enorm genieten van vrij bewegen, maar net zoveel kunnen genieten als kinderen spelen, rennen en klauteren. Thuis in het dagelijks leven, maar zeker ook op bijv een vakantie in de bergen, waar we onze meiden dagelijks zien klauteren over de rotsen, rutschen van glijbanen en zwemmen in het heerlijke water. Het is de nachtmerrie van elke ouder als je je kind beperkingen ziet krijgen waardoor hij of zij aan al deze dingen stukje bij beetje steeds minder mee kan doen. Daarom doen we mee: als hart onder de riem voor al deze ouders, maar ook om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte.

DEVENTER BUDDY CHALLENGE

SPORTIEVE CHALLENGES IN STRIJD TEGEN SLOPENDE KINDERZIEKTE BATTEN
Stel je eens voor, je hebt een actief, spelend kind waar je een gezonde, actieve toekomst voor ziet. Maar dan wordt je kind vergeetachtig, beweegt moeilijk en krijgt epileptische aanvallen en belandt zelfs in een rolstoel. Dát is wat de ziekte van Batten doet. Een stille, maar slopende kinderziekte.

BUDDY'S IN ACTIE
Op zondag 29 september gaan we iets groots doen in de strijd tegen deze ziekte. Op het Deventer Stadsstrand kun je meedoen aan de Buddy Challenge. In een laagdrempelige festivalsfeer doe je mee aan verschillende workouts, challenges en andere sportieve uitdagingen. Doe mee met je vaste sportmaatje, je partner, collega, vader, oma, kind, hond, buurvrouw of wie je maar wilt. Jonge kinderen en mensen met een beperking kunnen op het Helden-parcours laten zien wat ze kunnen. Heel Deventer in actie voor de ziekte van Batten. 

DE ZIEKTE VAN BATTEN
Food, Relax, Inspire en Sport vormen samen het woord FRIS. Trainingsstudio FRIS staat voor een actief, gezond leven in een veilige, sociale omgeving. Precies die dingen die bij de ziekte van Batten in het gedrang komen. Kinderen met Batten leiden de eerste vijf jaar van hun leven op het oog zorgeloos. Ze rennen, spelen en maken vriendjes. Maar als vanzelf beginnen de problemen. Ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie. Uiteindelijk komen kinderen met Batten in een rolstoel terecht, ze verliezen de mogelijkheid tot communiceren en tussen het 15e en 25e levensjaar volgt onvermijdelijk het overlijden. Voor zo’n zestig kinderen in Nederland is dat op dit moment hun toekomstbeeld. Laten we er alles aan doen om de toekomst met Batten een stukje zorgelozer te maken!

DEVENTER BUDDY CHALLENGE OP HET DEVENTER STADSSTRAND
De Buddy Challenge zit vol workshops, clinics en natuurlijk de nodige sportieve uitdagingen. Natuurlijk wordt er samen met tal van partners gezorgd voor andere activiteiten voor jong en oud.
Het complete programma vind je op www.buddychallenge.nl


INSCHRIJVEN
Een team bestaat uit maximaal twee personen, inschrijven kost €25 per team. De challenge begint gelijk na inschrijven, want het is natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk sponsorgeld voor Stichting Beat Batten op te halen bij vrienden, familie, collega’s, kennissen en wie je nog meer kunt bedenken. Je krijgt een eigen online actiepagina om zoveel mogelijk geld op te halen. Eindig jij in de top tien hoogst ingezamelde sponsorbedragen? Dan heb je de eerste punten voor de Buddy Challenge al binnen! 

PRAKTISCHE INFO
Buddy gevonden? Ga dan snel naar www.buddychallenge.nl om jullie inschrijving te bevestigen. Zoek sponsoren en hou je mailbox in de gaten. We houden je digitaal op de hoogte over het evenement. Uiteraard kun je nog een aantal gratis trainingen volgen om goed beslagen ten ijs te komen. Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar tanjahogenberg@gmail.com

MEADOW FEST / F.R.I.S. FESTIVAL

Zondag 29 september staat niet alleen in het teken van de sportieve activiteiten rondom de Deventer Buddy Challenge. Deze dag organiseren we namelijk ook een nieuw tof festival op het Deventer Stadsstrand vol muzikale en andere activiteiten voor het hele gezin. Meer info volgt binnenkort op www.meadow-deventer.nl. Samen sterk voor Beat Batten!

 

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

15
29/09/2019
12:20

Mariëlle Hoffard-Boonstra

View all

Stichting Beat Batten! is founded in 2007 and is the main charity in the Netherlands that raises money for Batten research.